Maardus tapeti jõulude ajal meesterahvas

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapmises kahtlustatav 36-aastane mees tuli järgmisel päeval ise politseijaoskonda ja peeti kinni. Foto on illustreeriv.
Tapmises kahtlustatav 36-aastane mees tuli järgmisel päeval ise politseijaoskonda ja peeti kinni. Foto on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Pikad pühad möödusid politsei teatel pigem rahulikult, kuid päris ohvriteta jõulupäevad ja neile eelnenud nädalavahetus ei jäänud. Jõulude ajal suri kaks meesterahvast, kellest üks tapeti, ning vahetult enne pühi hukkus liikluses kaks inimest.

Jõulaupäeval teatati politseile, et kiirabi on Tallinnas Reimanni tänavalt korterist haiglasse toonud 55-aastase meesterahva, kellel on arvatavad vägivalla tundemärgid. Mees suri hiljem haiglas. Juhtunu asjaolude selgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlus raske kehavigastuse tekitamise paragrahvi tunnustel.

Siiski teatas Põhja prokuratuur, et kuigi juhtunu täpsemad asjaolud on veel selgitamisel, võib praeguseks kogutud andmete põhjal eeldada, et tõenäoliselt ei surnud mees vägivalla tagajärjel.

Järgmisel päeval kella 19.20 ajal teatati politseile, et Maardus Kallasmaa tänava maja koridorist leiti torke-lõikehaavaga 34-aastase mehe surnukeha. Tapmises kahtlustatav 36-aastane mees tuli järgmisel päeval ise politseijaoskonda ja peeti kinni. Esialgsetel andmetel oli meeste vahel puhkenud tüli ühise pidutsemise käigus olmelistel põhjustel.

PPA korrakaitsepolitseiosakonna juhi Tarmo Miilitsa sõnul andsid pühade ajal tooni alkoholiga seotud süüteod.

«Politsei avastas igal päeval tavapärasest rohkem alkoholi mõju all sõidukijuhte. Samuti tuli ette mitmeid vägivallajuhtumeid, sh perevägivalda, kus osalisteks olid alkoholi tarvitanud inimesed,» rääkis Miilits.

Toimus ka mitmeid vargusi korteritest-majadest, kus omanik oli jätnud varga jaoks välisukse lukustamata või akna sulgemata.

Eesootavale aastavahetusele mõeldes annab Miilits soovituse pidutseda elusäästvalt ja tülideta.

«Eelnevalt tuleb läbi mõelda, kuidas pärast pidu ohutult koju saadakse. Samuti võiks iga seltskonna juures olla keegi, kes jääb kaineks ja sõpruskonnal silma peal hoiab,» ütles ta. «Sellega saame me vältida joobes seltskondade omavahelisi tülisid ja olemata jäävad otsasõidud alkoholi tarvitanuna teel magavatele või helkurita liikuvatele jalakäijatele.»

Liiklusohutuse poolelt paneb Miilits autojuhtidele südamele arvestada alati tee- ja ilmastikuoludega ning valida ohutu sõidukiirus. Jalakäijad aga peavad end autojuhtidele võimalikult hästi nähtavaks tegema.

Politsei tuletab inimestele meelde ka seda, et aastavahetusel ei koormataks politsei hädaabinumbrit uusaastasoovidega, kuna see takistab hädas olijatel ühendust saamast. Häid soove võib postitada politsei Facebooki seinale.

Rasked liiklusõnnetused:

21. detsembril kella 22.45 ajal sõitis Raplamaal Märjamaa alevis Pärnu maantee 37 juures 27-aastane Mario sõiduautoga Hyundai Accent otsa sõiduteel maganud alkoholi tarvitamistunnustega ja helkurita 27-aastasele Teedule. Teet toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.

22. detsembril kella 14 ajal juhtus liiklusõnnetus Tallinnas Laikmaa tänaval, kus keelava fooritule ajal sõiduteed ületanud 76-aastane Aino sai löögi tagurdanud sõidukilt Toyota Land Cruiser, mida juhtis 37-aastane Aleksei. Jalakäija toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse, kus ta suri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles