Riigikogu ööistungitele kulus üle 15 000 euro

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakond venitas istungeid nii küsimuste esitamise, sõnavõttude, hääletuste kui vaheaegade võtmisega.
Keskerakond venitas istungeid nii küsimuste esitamise, sõnavõttude, hääletuste kui vaheaegade võtmisega. Foto: Liis Treimann / Postimees

Aasta lõpus opositsioonilise Keskerakonna venitamise tõttu riigikogus toimunud ööistungid nõudsid rohkem kui 15 000 eurot lisaraha.

Ööistungitega seoses on riigikogu kantselei töötajatele makstud 15 778,6 eurot ületunnitasu, teatas riigikogu pressitalitus Postimehele.

Novembris ja detsembri alguses toimus riigikogus elektriaktsiisi alandamist nõudnud Keskerakonna venitamise tõttu kolm peaaegu ööpäeva kestnud istungit. Lisaks venisid öötundidesse võimuliidu ettepanekul kokku kutsutud lisaistungid, mis kestsid vastavalt 17 ja 12 tundi.

Keskerakonna pressiesindaja Taavi Puki sõnul ei saa samas öelda, nagu oleks Keskerakond tekitanud riigikogu kantseleile lisakulusid, sest võimalike ööistungite toimumisega on kantselei eelarve koostamisel juba arvestatud.

Ööistungite abiga püstitas riigikogu ka sügiseste istungite tööajarekordi. Kui esimesel poolaastal pidas riigikogu 73 istungit kogukestusega 173 tundi, siis sügisistungjärgul toimunud istungid kestsid kokku rekordilised 228 tundi. Varem pole parlament sügisistungjärkudel nii palju töötunde teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles