Alkoholijoobes mees üritas politsei eest pageda

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

Politsei pidas Põltsamaa lähistel kinni mehe, kes juhtis alkoholijoobes olles autot ning põgenes politsei eest.

Möödunud nädalavahetusel, laupäeval kella 23 paiku said Jõgeva patrullpolitseinikud väljakutse Põltsamaa lähistele, kus maja trepikojas olla kamp agressiivseid mehi.

Patrullpolitseinike saabudes olid trepikojas mitmeid esemeid lõhkunud mehed juba lahkunud, ent kohalviibinud tunnistajatelt saadi isikute nimed ja nende kasutuses oleva sõiduki kirjeldus.

Patrullpolitseinikud asusid korrarikkujaid otsima ning südaöö paiku silmasid nad Adavere kandis kirjeldusele vastavat sõidukit Audi 80. Politseisõiduki vilkuritega antud peatumismärguandele sõidukijuht reageeris, kuid masina seiskudes avanes juhiuks, kust väljus jooksujalu roolikeeraja ise.

Põgeneva sõidukijuhi tagaajamine viis üle lumiste haljasalade ja libedate tänavate umbes kolmveerand kilomeetri kaugusele Adavere tankla vastas asuva kuusehekini, sest korraldusele koheseks peatumiseks tagaaetav ei soostunud alluma. Kuusikusse kadunud sõidukijuhi jäljed leidis patrullpolitseinik taskulambi valgusvihus kiiresti üles ning avastas sealtsamast ka heki alla peitunud põgeneja.

Viimasele anti korraldus pöörata end kõhuli, millele järgnes juba käeraudade paigaldamine. Samal ajal hoidis teine patrullpolitseinik silma peal inimestel, kes olid piisavalt arukad, et politseinike eest pagema mitte hakata ja sõidukisse jääda. Küll tuli nende agressiivsuse leevendamiseks politseinikul välja võtta teleskoopnui – seda nähes ka seltskond sõidukisse jääjaid kohemaid rahunes.

Tabatud sõidukijuht keeldus alkomeetrisse puhumast, mistõttu toimetati ta Jõgevale alkoholijoobe tuvastamiseks, seejärel juba arestimajja kainenemisele, et mees saaks hommiku saabudes kainema peaga süüteomaterjalide vormistamisest osa võtta.

«Igal juhiistmele istunud sõidukijuhil lasub vastutus toimetada kogu masinas viibiv seltskond turvaliselt ühest punktist teise ning teha seda ühtlasi kaasliiklejaid ohtu panemata. Joobnudpäi lõppevad sellised sõidud aga enamasti teelt väljasõiduga ja põhjustatakse kannatusi nii endale kui ka kaasliiklejatele,» sõnas Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk.

Et aastavahetus mööduks kõikidele liiklejatele ühtmoodi turvaliselt, soovitab politsei juba eos, aastavahetuse eel, kokku leppida kaine juht, kes tagaks teie seltskonna ja teiste liiklejate turvalise tee igal ettetuleval marsruudil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles