Erakonnad saavad riigilt 5,4 miljonit eurot toetust

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parlament.
Parlament. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Siseminister Ken-Marti Vaher allkirjastas käskkirja, millega saavad parlamenti kuuluvad erakonnad ja Erakond Eestimaa Rohelised ning Eesti Konservatiivne Rahvaerakond 2013. aastal riigilt kokku ligi 5,4 miljonit eurot toetust.

2013. aasta toetus Reformierakonnale on 1 762 233 eurot, Keskerakonnale 1 388 426 eurot, Isamaa ja Res Publica Liidule 1 228 223 eurot ning Sotsiaaldemokraatlikule Erakonnale 1 014 619 eurot. Vastavalt erakonnaseadusele on eraldise suurus proportsionaalne riigikogu valimistel saadud kohtade arvuga.

Lisaks saavad riigilt toetust erakonnad, mis ei pääsenud riigikogusse, kuid kogusid vähemalt ühe protsendi häältest. Nii saavad rohelised ja Konservatiivne erakond mõlemad 9587 eurot. Konservatiivne erakond on Rahvaliidu järeltulija.

Kokku makstakse erakondele seega välja 5 412 678 eurot, mis on sama suur summa kui mullu. Toetusest kantakse üks kaheteistkümnendik erakonna arvele iga kalendrikuu viiendaks päevaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles