Kultuuriministeeriumi asekantsleriks võib tulla kapo töötaja

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriministeerium.
Kultuuriministeerium. Foto: Peeter Langovits

Valitsus kinnitas kultuuriministeeriumi põhimääruse muutmise, millega luuakse ministeeriumile õiguse ja varahalduse asekantsleri ametikoht.

Tänane Eesti Päevaleht kirjutab, et kultuuriminister Rein Lang on sellele ametikohale asumiseks teinud ettepaneku praegu kapos töötavale Marlen Piskunovile.

Kultuuriministeeriumi avalike suhete osakonna juht Ave Toots-Erelt seda infot ei kinnitanud, soovides enne ära oodata konkreetsed kokkulepped. Tema sõnul on vastavalt seadusele ministeeriumil õigus teha koha täitmiseks kas avalik konkurss või sihtpakkumine.

Uue asekantsleri ülesandeks on koordineerida õigusosakonna ja juurde loodava varahalduse osakonna tööd. Lisaks on asekantsleri ülesanne korraldada ministeeriumi valitsemisel oleva riigivara haldamist ning koordineerida ministeeriumi ja tema valitsemisalas olevate asutuste riigihankeprotsesse ning õigusloomet.

Samuti eraldatakse määrusega senisest finants- ja varahalduse osakonnast eraldi osakonnaks varahaldusega tegelev üksus ning luuakse uus ametikoht ka selle osakonna juhatajale. Ülejäänud ametikohad tuuakse sinna osakonda üle jagunevast finants- ja varahalduse osakonnast.

Toots-Erelt ütles, et struktuurimuudatused tähendavad tegelikult vaid ühe uue töötaja, asekantsleri lisandumist, sest nagu ministeeriumil tavaks, hakkab osakonna juhataja ülesandeid täitma samuti vastava ala asekantsler.

Kultuuriministeeriumi valitsemisalas on üks valitsusasutus, 37 hallatavat asutust, neli avalik-õiguslikku juriidilist asutust ja 21 riigi asutatud sihtasutust, mistõttu on ministeeriumi hallatava riigivara hulk suur.

Senine töökorraldus näitab, et nii finants- kui ka varahalduse küsimuste lahendamine ühe osakonna raames ei ole võimaldanud piisavalt keskenduda riigivaraga, valitsemisala investeeringutega ja varahaldusega seotud probleemidele.

Muudatused jõustuvad 1. veebruaril 2013. Uute ametikohtade loomiseks vajalik raha on ministeeriumi 2013. aasta eelarves ette nähtud.

Seni on kultuuriministeeriumis neli asekantslerit: kaunite kunstide alal Ragnar Siil, kultuuriväärtuste asekantsler Anton Pärn, kultuurilise mitmekesisuse asekantsler   Anne-Ly Reimaa ja spordi asekantsler Tõnu Seil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles