Võrokesed saavad lippu valima hakata

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrumaa lipu kavand.
Võrumaa lipu kavand. Foto: Võro selts

Alates teisipäevast on võimalik Võro seltsi kodulehel anda oma hääl võrulaste lipu konkursi komisjoni poolt välja valitud kahele kavandile, rahva lemmikuks osutunud vana Võrumaa lippu näidatakse esimest korda kolmandal Uma Pidol 1. juunil.

Võro seltsi esimees Triinu Ojari ütles Positmehele, et hääletamine lõppeb jaanuarikuuga.

Lõunaks oli oma hääle lemmiklipu poolt andnud 220 inimest.

Võro seltsi VKKF korraldatud lipu konkursile tuli 22. septembriks 31 autorilt 53 kavandit. Töid laekus üle Eesti: Võrust, Tartust, Tallinnast, Põlvast, Valgast, Rakverest ja Pärnust.

Võistlustööde hulgast valis Võro seltsi kokkukutsutud lipukomisjon välja kaks kõige paremat kavandit. Komisjoni kuuluvad Kaido Kama, Jaan Kaplinski, Ivari Padar, Navitrolla, Priit Sibul, Ülle Harju, Ülo Plakso, Marju Kõivupuu ja Andres Määr.

Võrokestele on vaja oma lippu, mida suuremate sündmuste puhul, näiteks Umal Pidol või Kaika Suveülikoolis masti tõmmata. Ühtne sümboolika tugevdab identiteeti. Lipupildiga saab märkida võrokeelset teksti internetis, seda saab kasutada rinnamärkide ja aukirjade peal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles