Eesti kolmas veebikonstaabel hakkab nõu andma vene keeles

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebikonstaablid Andero ja Maarja tööpostil.
Veebikonstaablid Andero ja Maarja tööpostil. Foto: Politsei

Veebruaris asub politsei- ja piirivalveametis (PPA) tööle kolmas veebikonstaabel, kelle ülesanne on tegeleda venekeelsete kaebustega.

PPA pressiesindaja Helin Vaheri sõnul pole konstaabli ametisse asumise kuupäev veel paigas, kuid ilmselt jääb see veebruarisse.

«Ta hakkab täitma kõiki veebikonstaablitele pandud ülesandeid selle erisusega, et tema tegeleb rohkem venekeelsete kodanike küsimuste ja päringutega,» kirjeldas Vaher.

Täpsemat infot selle kohta, kes uueks veebikonstaabliks määrati, PPA veel ei jaga, ent konstaabli leiab tulevikus Facebookist ja PPA kontaktide lehelt või meilitsi.

Eesti esimene veebikonstaabel Andero Sepp alustas tööd 1. juunil 2011, teine veebikonstaabel Maarja Punak lisandus aasta hiljem.

Veebikonstaabli ülesandeks on vastata interneti suhtlusportaalides, foorumites ja e-kirja teel kõikvõimalikele küsimustele, mis võivad inimestel politseitööga seoses tekkida. Kõige rohkem pöördutakse veebikonstaabli poole liiklusseadust puudutavate küsimustega. Sageli teatatakse veebikonstaablile kelmustest ja vargustest ning raskematel juhtudel ka lapspornograafiast või alaealiste seksuaalsest ärakasutamisest.

2012. aastal teenindasid veebikonstaablid 5441 kirja või teadet.

Võrdluseks: Soomes on praegu ametis 11 veebipolitseinikku, kes tegutsevad IRC-Galeriis, Facebookis ja MSN-is.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles