Annetuste edetabelit juhib Keskerakond

Mikk Salu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Annetuste ja liikmemaksude edetabelis esimeseks tõusnud Keskerakond kogus nelja kvartaliga 160 000 eurot. Tervikuna on summad väiksemad tunamullusest, kui oli valimiste aasta – siis said IRL ja Reformierakond mõlemad üle 450 000 euro.

Eraisikutest on suurim annetaja, nagu aasta varemgi, Hillar Teder. IRL sai Tederilt kahes võrdses osas aasta peale kokku 60 000 eurot, Reformierakond 30 000 eurot, kuid Teder on toetanud ka Keskerakonda, samuti 30 000-eurose panusega.

Keeruline võrrelda

Keskerakond on esikohal ka liikmemaksude arvestuses. Suhteliselt agaram liikmemaksude koguja on ka Sotsiaaldemokraatlik Erakond, Reformierakond ja eriti IRL on selle poolest märksa tagasihoidlikumad.

Kaugeleulatuvaid järeldusi parteiliikmete aktiivsuse ja kaasamise kohta teha on selle põhjal muidugi natuke ennatlik. Osaliselt on vahetegemine annetuste ja liikmemaksude vahel ka tinglik ja võib sõltuda sellest, kuidas partei mingit saadud summat märgib.

Juhuslik näide: keskerakondlane Jüri Ratas tegi eelmise aasta veebruari alguses oma erakonnale annetuse 70 eurot, aga samal ajal tasus ka liikmemaksu 309 eurot. Samamoodi võib näiteks tuua ka sadu teisi tuntud parteilasi, kes vormistavad mingi summa annetusena ja mingi summa liikmemaksuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles