Suri näitleja ja lavastaja Aime Lutsar

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aime Lutsar
Aime Lutsar Foto: www.salmeteater.ee

Reedel suri raske haiguse tagajärjel näitleja, lavastaja ning näitejuht Aime Lutsar.

6. septembril 1947. aastal sündinud Lutsar alustas teatriteed kutselise näitlejana 1967. aastal Viljandi draamateatris Ugala, teatas Salme Teater.

Ta on mänginud mängufilmis «Tuulevaikus» ja Ugala lavastustes «Elu ja armastus» (1968), «Armastus, džäss ja kurat» (1969) ning «Kured lendavad» (1971).

Alates 1984. aastast töötas Aime Lutsar Salme kultuurikeskuse harrastusteatri juhina, oli aktiivne kooli- ja külateatrite žürii liige ning Eesti algupärandi edendaja. Aime Lutsari õpilaste seast on sirgunud hulk professionaalseid näitlejaid ja kultuuritegelasi nagu Kärt Tomingas, Indrek Ojari, Mart Koldits, Kristo Viiding, Jim Ashilevi, Marilyn Jurman jt.

Aastal 2010 omistas Eesti Harrastusteatrite Liit Aime Lutsarile teenetemärgi harrastusteatrite tegevuse edendamise eest. Paljud tema lavastused, nagu aastal 2010 «Hedda Gabler» ja aastal 2004 «Phaethon, päikese poeg», on tunnistatud parimaiks üleriigilisel harrastusteatrite festivalil.

1985. aastal saavutas Salme kultuurikeskuse, tollase nimega J. Tombi nimeline kultuuripalee, rahvateater Nõukogude Liidu üleliidulisel festivalil näidendiga «Kuuvalgus» esikoha.

Aime Lutsari ärasaatmine toimub laupäeval, 26. jaanuaril kell 12 Salme kultuurikeskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles