Juudi kogukond: Eesti riik suhtub meisse väga austavalt

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Juudi Kogukonna esinaine Alla Jakobsoni sõnul on Eesti riik suhtunud neisse väga austavalt ning holokausti mälestuspäeval peeti neid väärikalt ka meeles.

Jakobsoni sõnul viisid haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo ja Läti suursaadik täna Tallinna Rahumäe juudi kalmistule holokausti ohvrite mälestusmärgile pärja, ministeeriumi esindajad olid kohal ka Tallinna sünagoogis peetaval mälestustseremoonial.

Jakobson märkis, et kui möödunud aastal möödunud aasta mälestusüritus oli suurejoonelisem kui tänavu. «Sel aastal mälestasime rohkem koduselt ja enda jaoks.»

Eesti hakkas 27. jaanuari holokausti mälestuspäevana tähistama 2003. aastast. Reedel peeti mälestuspäeva raames ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetajatele suunatud ajalookonverentsi, mille korraldasid Eesti NATO Ühing ning haridus- ja teadusministeerium. 

Tallinna Rahumäe juudi kalmistul asetati holokausti ohvrite mälestusmärgile pärgi ja peeti mälestusteremoonia Tallinna sünagoogis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles