Eelmisel aastal tabati erioperatsioonide käigus 42 tänavadiilerit

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narkootikumid.
Narkootikumid. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Siseminister Ken-Marti Vaher rääkis täna justiitsministeeriumis kuritegevuse statistika esitlusel, et mullu saadi kätte 40 protsenti rohkem fentanüüli kui aasta varem. Erioperatsioonide käigus tabati 42 kahtlusalust tänavadiilerit.

«Oleme erioperatsioonideks märkimiväärselt inimesi ja vahendeid juurde toonud,» seletas minister. «See on tähendanud seda, et erioperatsioonide käigus on suudetud suurele hulgale keskastme tänavadiileritele astuda kanna peale, rääkimata organiseeritud kuritegevuse tippudest.»

Erioperatsioonideks kulutati 350 000 eurot, nende käigus tabati 42 kahtlusalust tänavadiilerit.

«Eelmisel aastal on fentanüül tekitanud Eestis palju kahju, aga positiivse poole pealt võib öelda seda, et 40 protsenti rohkem fentanüüle korjati ära,» lisas Vaher.

Kui 2011. aastal saadi kätte ligi 33 000 doosi, siis mullu hinnanguliselt 55 000.

«Üle 80 protsendi uimastisurmadest tekitab see raske sünteetiline opiaat, mis on teatavasti 100 kuni 1000 korda oma erinevates komponentides kangem kui heroiin,» rääkis Vaher.

Küsides, miks on uimastisurmade arv läinud üles, vastas minister, et pikaajalised uimastisõltlased on tahtnud kiiremini jõuda ekstaasi, aga on jõudnud kirstu: «Statistika näitab, et uimastisurmade arv on suur pikaajaliste uimastisõltlaste seas.»

«Aasta alguses on jälle üks märkimiväärne kogus jõudnud nendeni ja on väga väike samm selle kõrge ekstaasi juurest surmani,» lisas ta. «Kahjuks eelmisel aastal suur hulk inimesi oma elu ka kaotasid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles