Ilves: kõigilt õpetajatelt ei saa nõuda raskete noortega hakkamasaamist

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves.
President Toomas Hendrik Ilves. Foto: Liis Treimann

President Toomas Hendrik Ilves kirjutab oma Facebooki lehel, et kõik oma ala hästi valdavad õpetajad ei suuda ega peagi suutma probleemsete noortega hakkama saada.

Ilvese sõnavõtt oli vastus kodanikule, kes soovis, et president avaldaks arvamust Tõstamaal juhtunu osas, kus õpilased mõnitasid õpetajat ja avaldasid sellest tehtud video hiljem internetis.

«Olen ka ise olnud õpetaja ja minagi pidin hakkama saama õpilastega, keda me nimetame rasketeks noorteks,» kirjutab Ilves. «Aeg-ajalt oli keeruline, aga tulin toime. Nüüd avalikuks saanud video näitab taaskord, et koolivägivald võib tähendada ka vägivalda õpetaja vastu.»

«Kõik oma ala hästi valdavad õpetajad pole valmis töötama kasvatusraskustega noortega ja ausalt öeldes kõigilt ei saagi seda valmisolekut nõuda,» jätkab president. «On olukordi, ja kahjuks mitte üksikuid, kui ka õpetaja vajab kaitset ja tuge. Me kõik saame, kasvõi mõtteliselt, siin õpetajale toeks olla. Olen kindel, et kool teeb selle loo üksikasjalikult selgeks, et siis parimal viisil raskete noorte õpetamisega edasi minna.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles