Kiisler: iga uus ministeerium loob uusi ametkondlikke barjääre

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kiisler.
Siim Kiisler. Foto: Stanislav Moshkov

Regionaalminister Siim Kiisler märkis justiitsministeeriumi kantsleri Margus Sarapuu ettepanekut uue ministeeriumi loomiseks kommenteerides, et iga uus ministeerium loob uusi ametkondlikke barjääre.

«Vajadusel tuleb riigi struktuure ümber vaadata, sest elu ise ja inimeste vajadused ja probleemid muutuvad ajas,» ütles regionaalminister Postimehele.

Ta oli Sarapuuga ühel nõul, et avaliku sektori ümberkorraldused on tõesti täna liiga keerulised, peaksime olema senisest paindlikumad. «Kui vaadata konkreetseid ettepanekuid, siis ma kindlasti ei ole seda meelt, et muudatuste eesmärgiks peaks olema ministeeriumide arvu kasv.»

Kiisler lisas, et küll tuleks vastutusvaldkondi aeg-ajalt ümber vaadata. «Mõned tänased ministeeriumid võiks tulevikus liita ja mõni kasvava tähtsusega valdkond - nagu näiteks energeetika - võib tulevikus vajada ka omaette ministrit.»

Kantsler Sarapuu leiab, et riigihalduse arendamisel peab olema selge eestvedaja, mistõttu tasub kaaluda ministeeriumide valitsemisalade ümberkorraldamist ja riigihaldusega tegeleva ministeeriumi asutamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles