Sisekaitseakadeemia koolitab Moldova päästeteenistuse instruktoreid

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjuja.
Tuletõrjuja. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna algab Sisekaitseakadeemia Väike-Maarja päästekoolis kahenädalane kursus, mille käigus koolitatakse kümme instruktorit, kes hiljem alustavad Moldova tuletõrjujatele esmaabi õpetamisega.

Eesti ja Moldova ekspertide poolt ettevalmistatud õppekavas on kannatanute elustamise ja traumakäsitluse teooria ja praktika, erilist tähelepanu pööratakse esmaabi osutaja enda turvalisusele ning täiskasvanute õpetamise metoodikale.

Kursusel osalejad saavad üldinfo Eesti päästeteenistusest, päästjate koolitussüsteemist, kiirabist, hädaabikõnede menetlemisest külastavad vastavaid asutusi. Kursuse lektoriteks on nii Sisekaitseakadeemia töötajad, kui ka Eesti meditsiiniasutuste spetsialistid.

Sisekaitseakadeemia päästekolledži direktor Margus Möldri leiab, et tegemist on kõikidele osapooltele kasuliku projektiga: «Koolituste raames saame edasi anda akadeemiasse juba kogutud teadmisi ja oskusi Skandinaaviast ning mujalt maailmast, lõimida enam riikidevahelist koostööd ning seda kõike meie partnerriigi päästeteenistuse edendamise eesmärgil.»

Kursuse eesmärk on ette valmistada instruktoreid, kes omakorda hakkavad hiljem õpetama esmaabivõtted Moldova tuletõrjujatele.

Seetõttu enne kursuse lõpetamist mängivad Moldova spetsialistid Eesti juhendajate toel läbi oma kursuse simulatsiooni, et koolituskava ja – võtteid paremini viimistleda. Pilootkursus tuletõrjujatele Moldovas on planeeritud aprilli lõpuks. Selleks ajaks sisustatakse Sisekaitseakadeemia abil ja Välisministeeriumi toetusel Chişinaus meditsiinikoolituse klass.

Sisekaitseakadeemia projekti «Päästjate meditsiinialase koolitussüsteemi väljaarendamine Moldova Vabariigis» põhieesmärk on tõsta Moldova tuletõrjujate ja päästjate professionaalset taset läbi meditsiinilise koolitussüsteemi väljaarendamise. Viimane tähendab koolituse metoodika ja materjalide väljatöötamist, koolitajate koolitamist, esimese pilootkursuse läbiviimist ning kogu meditsiinilise koolituse kontseptsiooni väljaarendamist.

Välisministeeriumi arengukoostöö vahenditest rahastatav pilootprojekt kestab kuni 2013. aasta suveni. Projekti kogumaksumus on 59 724 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles