Piltuudis: vibujahi pooldajad tõid riigikokku relva

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vibujahiklubi Mägilased jahiinstruktor Riho Alep (esiplaanil) ja Euroopa Vibujahi Föderatsiooni asepresident Rita-Anette Kohava (tema taga) pakkisid Toompea lossi koosolekute ruumis plokkvibu lahti
Vibujahiklubi Mägilased jahiinstruktor Riho Alep (esiplaanil) ja Euroopa Vibujahi Föderatsiooni asepresident Rita-Anette Kohava (tema taga) pakkisid Toompea lossi koosolekute ruumis plokkvibu lahti Foto: Andres Haabu

Eile riigikogus peetud keskkonnakomisjoni erakorralisel istungil jahiseaduse eelnõu üle tekitas elevust ruumis olnud relv.

Vibujahiklubi Mägilased jahiinstruktor Riho Alep (esiplaanil) ja Euroopa Vibujahi Föderatsiooni asepresident Rita-Anette Kohava (tema taga) pakkisid Toompea lossi koosolekute ruumis plokkvibu lahti ning panid nooled lauale, et propageerida oma täiendusettepanekut jahiseadusse, millega legaliseeritaks Eestis väikeulukite vibuga küttimine. Nende hinnangul aitaks vibujaht hoida kontrolli all väikeulukite arvukust, ei tekitaks müra ja oleks tulirelvast ohutum.

Mujal maailmas, sh Soomes, tegeleb legaliseeritud vibujahiga neli miljonit inimest. Kurioossel kombel võib vibujahiõigus olla üks tõenäolisimaid täiendusi seni palju paksu verd tekitanud jahiseadusele, sest seda pooldavad nii eramaaomanike kui ka jahimeeste liidud. Millised ettepanekud seadusse jõuavad, sõltub järgmistel nädalatel keskkonnakomisjoni otsustest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles