Politsei tabas Stenbocki majale pommiähvarduse teinud mehe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politsei tabas täna õhtul kolmveerand tunniga mehe, kes tegi Toompeal asuvale Stenbocki majale pommiähvarduse.

Prokuratuuri pressiesindaja Kristina Kostina ütles Postimehele, et pommiähvarduse teinud mees oli alkoholijoobes ning viidi esmalt kainenema.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Andres Sanga sõnul tehti pommiähvardus kell 17.45 Lõuna häirekeskuse telefonile. Kõne arvatava tegija tabas politsei Jõgevamaal kell 18.30.

Pärast ähvarduskõne saamist sõitsid Toompeale pääste- ja politseiautod ning pommirühm. Demineerijad kontrollisid hoone üle ega tuvastanud kahtlasi esemeid. Inimesi hoonest evakueerida ei tulnud, lisas Sang.

Valitsuse meedianõuniku Liina Kersna kinnitusel peaminister Andrus Ansip sel ajal Stenbocki majas ei viibinud. Rahukohtu 3 asuvas Stenbocki majas paiknevad valitsus ja riigikantselei.

Juhtunu asjaolude selgitamiseks alustatakse tõenäoliselt kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb avaliku korra rasket rikkumist ja näeb süüdimõistmisel ette rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles