Kaitsevägi: Kuusalu põleng oli õnnetu juhus

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuusalu metsapõlengu kustutamine.
Kuusalu metsapõlengu kustutamine. Foto: Liis Treimann

Kaitseväel ei lasu Kuusalu polügooni ulatusliku metsatulekahju pärast mingit süüd, kuna põlengu põhjustanud õppelaskmisel täideti kõiki ohutuseeskirju, arvab teavitusjaoskonna ülem major Peeter Tali.

Tali ütles ERRi raadiouudistele, et selliseid õnnetusi ei saa kunagi välistada, sest kuival maapinnal olevad oksad ja sammal võib alati süttida, teatas ERR Uudised.

Ta rõhutas, et õppelaskmistel järgitakse alati tuleohutuseeskirju ning vajadusel antakse käsklus tulistamine seisata.

«Keskpolügooni sihtmärgiala ongi mõeldud selleks, et seal saaks aasta ringi tulistada nendest relvadest, millest on ette nähtud seda teha,» selgitas Tali.

Hiljuti komplekteeriti Kirde kaitseringkonnas päästemeeskond, mis osales samuti päästetöödel, nüüd peab keskkonnaamet otsustama, kui suurt kahju on loodusele tekitatud, ütles Tali.

Tulekahjualal jätkusid täna vaid järelkustutustööd, sest eile pärastlõunal suudeti süttinud tulekahju paari tunniga lokaliseerida.

Harju- ja Lääne-Virumaa piiril asuval polügoonil toimunud laskeharjutuste tulemusel süttis eile 15 hektari suurune üksikute puudega kaetud ala, mille kustutamisel osales kümme päästeekipaaži ja 200 kaitseväelast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles