Žirinovski meteoriidisajust: see oli hoopis USA relvakatsetus

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees uurib arvutist meteoriidisadu Tšeljabinskis.
Mees uurib arvutist meteoriidisadu Tšeljabinskis. Foto: SCANPIX

Venemaa Liberaaldemokraatliku Partei liider Vladimir Žirinovski väidab, et mingit meteoriidisadu ei olnud, vaid see oli hoopis USA relvakatsetus.

Jekaterinburgi observatooriumi kinnitusel leidis täna hommikul kell 7.23 Moskva aja järgi aset meteoriidisadu, vahendas RIA Novosti.

«Need polnud kukkuvad meteoorid, ameeriklased katsetasid hoopis uusi relvi. Kerry (USA välisminister John Kerry) tahtis teatada sellest esmaspäeval, otsis Lavrovi (Vene välisminister Sergei Lavrov), Lavrov on välisvisiidil. Ta tahtis ette hoiatada, et niisugune provokatsioon tuleb ja see võib puudutada Venemaad.»

Žirinovski märkis, et kosmos on universum, kus kehtivad oma seadused. «Sealt ei lange midagi alla. Kukuvad – seda teevad inimesed. Inimesed – õhutajad, ässitajad,» rääkis poliitik.

Eile teatas USA välisministeerium, et uus välisminister John Kerry on juba kolm korda püüdnud saada telefoniühendust praegu Aafrikas ringi sõitva Vene kolleegi Sergei Lavroviga, kuid tulutult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles