SUUR LEKE Loe, mida kirjutasid Eesti elanikud Valgevene KGB-le (1)

Copy
Osa Valgevene KGB-le saanud kirjadest avaldasid Valgevene küberpartisanid ka oma Xi kontol. «Ma olen valmis teiega koostööd tegema, kuid ma vajan kindlasti kohtumist teie töötajatega.»
Osa Valgevene KGB-le saanud kirjadest avaldasid Valgevene küberpartisanid ka oma Xi kontol. «Ma olen valmis teiega koostööd tegema, kuid ma vajan kindlasti kohtumist teie töötajatega.» Foto: twitter

Häkkerirühmitus Valgevene küberpartisanid avaldas pühapäeval 40 000 lekkinud kirja, mille on viimase kümne aasta jooksul Valgevene riiklikule julgeoleku komiteele (KGB) saatnud erinevate riikide kodanikud. Muu hulgas saab aimu, mis on Valgevene KGB-le ajendanud kirjutama Eesti elanikke ja kodanikke.

Küberpartisanid on juba oma Xi kontol avalikku häbiposti riputanud näiteks Ukraina ja lääneriikide kodanikke, kes on pakkunud oma teenuseid Valgevene salateenistusele. Näiteks üks Ukraina kodanik uhkustas, et tal on teavet uute vintpüsside kontseptsiooni kohta ning võimalusi kasutada sarnaseid süsteeme Ukraina kasutuses olevate tankide moderniseerimiseks.

Üks Berliini elanik tõi välja aga nende Valgevene emigrantide nimed, kes toetavad Valgevene opositsiooniliidreid Svjatlana Tsihhanovskajat ja Viktar Babarjakki. «Nad kardavad KGBd,» lisas too.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles