Maanteeameti juht lamellrehve soovitada ei julge

Madis Filippov
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naastrehv.
Naastrehv. Foto: Raigo Pajula/Postimees

Kuigi naastrehvid lõhuvad märkimisväärselt teekatet, ei julge maanteeameti peadirektor Aivo Adamson praegust teede olukorda arvestades maanteedel lamellrehve soovitada.

Adamson rääkis reedel maanteeameti pressikonverentsil, et selles küsimuses on kaks olulist aspekti – teede korrashoid ja liiklusohutus. Tema soovitab eelistada pigem viimast.

«Me ei suuda maanteid hoida jäävabana, et seal lamellidega sõita, ja isegi siis, kui teid karestada, ei ole nad ikkagi ohutud,» lausus Adamson, kelle sõnul tema lamelle soovitada ei julge.

Maanteeameti nõunik Villu Vane lisas, et amet on läbi aastate soovitanud inimesel langetada valik johtuvalt sellest, kus ta sõidab.

«Kui ta elab maal, siis on ilmselt selge, et naastrehv, sest pole teist valikut, kuna kõrvalteed on kaetud hea tõukekelgu jääga,» lausus ta. «Kui sa elad Tallinnas ja käid talve jooksul üks kord Tartus, teine kord Pärnus, siis on selge, et naeltega on mõttetu krõbistada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles