Jaanuaris püsis kuritegevus eelmise aasta tasemel

Madis Filippov
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nuga.
Nuga. Foto: SCANPIX

Justiitsministeeriumi poolt koostatava kuritegevuse baromeetri jaanuarikuu andmed näitavad, et kuritegude üldarv püsib 2012. aasta tasemel.

Esimese kuuga registreeriti kokku 3183 kuritegu, mida on 17 võrra rohkem (+0,5 protsenti), kui aasta tagasi samal ajal.

Justiitsminister Hanno Pevkuri sõnul ühe kuu andmetest siiski laiemaid järeldusi eesoleva aasta kohta teha ei saa.

«Varasemad aastad on näidanud, et jaanuari andmed veel uue aasta trende prognoosida ei võimalda, kuna kõikumised andmetes on esimestel kuudel suured ning sõltuvad näiteks nii ilmast kui ka sellest mitu nädalavahetust kuusse satub,» lausus Pevkur. «Ainsa selgelt ebameeldiva näitajana võib välja tuua joobes juhtimiste arvu kasvu, kuna nende kuritegude registreerimine jaanuaris ületab selgelt nelja varasema aasta näitajad.»

Jaanuari jooksul langes kuritegude üldarv 64 kuriteoliigi puhul ja kasvas 52 puhul. Arvuliselt tõusis enim joobes juhtimiste arv, mida registreeriti jaanuaris 301 juhtumit, mis on 49 juhtumi võrra rohkem kui eelmise aasta samal perioodil.

Suurima langusega on endiselt varavastased kuriteod, millest varguste arv on vähenenud 25 juhtumi võrra. Nii poevargusi kui ka autode vargusi registreeriti varasemast vähem. Mõnevõrra on kasvanud sõidukitest toime pandud varguste arv.

Viimase viie aasta madalaimad näitajad olid jaanuaris omastamiste ja röövimiste puhul, neist esimesi registreeriti kuuga 46 ja teisi 33.

Tapmisi registreeriti jaanuaris 5, mis on 3 juhtumit vähem, kui eelmisel aastal. 2012. aastal oli tapmiste koguarv Eestis taasisisesvumisaja madalaim.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles