Vaher: plaanime kapo pädevuse laiendamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ken-Marti Vaher.
Ken-Marti Vaher. Foto: Peeter Langovits

Siseminister Ken-Marti Vaher kinnitas esmaspäeval riigikogus saadikute korruptsioonivastase võitluse teemalistele küsimustele vastates, et lähiajal on plaanis kaitsepolitsei pädevust laiendada.

«Ma arvan, et täna ei ole küll kaugeltki mitte see aeg, et rääkida kaitsepolitsei pädevuse vähendamisest. Pigem vastupidi, meil on ka täna analüüsimisel mõned juhtumid, mille põhjal ma julgeksin öelda, et me tuleksime välja kaitsepolitsei pädevuse laiendamisega,» rääkis siseminister Vaher.

Vaheri sõnul ehitatakse paralleelselt üles ka politsei- ja piirivalveametis korruptsioonivastast võimekust, kuid see võtab omajagu aega.

«Täna me pigem liigume sedapidi, et kaitsepolitsei pädevust tahaksime laiendada, eelkõige täpsustades seda just nimelt nende asutuste suhtes, mille puhul vajaksime veelgi tähelepanu kaitsepolitsei poolt, lisaks üle-eelmise aasta lõpu otsusele, millega andsime kaitsepolitsei pädevusse riigi poolt asutatud äriühingud, riigi osalusega äriühingud, avalik-õiguslikud isikud,» rääkis Vaher. «Eelkõige ma räägiksin tulundusühistutest, ühingutest ja võib-olla mõnest veel.»

Vaheri sõnul tullakse sellega välja siis, kui vastav analüüs on lõpule jõudnud. «See tähendab loomulikult, et ka justiitsministeeriumi valitsemisalas, eelkõige prokuratuurilt, nõuab see täiendavaid rahalisi vahendeid ehk siis nende pädevusalade täpsustust ja ka seda, et me suuname üha rohkem valgusvihku nendesse valdkondadesse, mis on seni jäänud võib-olla väiksema tähelepanuga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles