Joomakaaslase tapnud mees peab vanglas edasi olema

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Harju maakohus ei vabastanud reedel ennetähtaegselt vanglast meest, kes sai möödunud kümnendi keskel joomakaaslase tapmise eest pika vangistuse.

«Arvestades Sergei Rožkovi poolt toimepandud kuriteo raskust ja ühiskonnaohtlikkust, ei ole kohtu hinnangul kinnipeetava ennetähtaegne vabastamine õigustatud,» märkis kohus ja lisas, et Rožkovi vangistusaeg lõpeb 2016. aasta 24. mail.

Ka prokuratuur ei toetanud Rožkovi ennetähtaegset vabastamist.

Harju maakohus karistas 2008. aasta 14. aprillil Roman Zamarist tapmise eest 12-aastase ja Sergei Rožkovi 10-aastase vangistusega.

Süüdistuse järgi peksid Zamaris ja Rožkov 2006. aasta 14. mail Tallinnas surnuks oma 19-aastase joomakaaslase. Julma veretööni viinud sündmused said alguse Järveotsa tee ja Kadaka tee autobussipargi vahelisel tühermaal. Joomingu käigus puhkes meeste vahel tüli, kuna üks neist oli väidetavalt teisi solvanud. Seepeale tungisid Zamaris ja Rožkov tuttavale noormehele kallale ja hakkasid teda peksma.

Peksjad haarasid maast telliskivi ja lõid sellega ohvrile seni näkku, kuni ta purustatud peaga elutuna lebama jäi. Seejärel põgenesid peksjad kuriteopaigalt.

Politsei jõudis tapmise uurmisel kaks kuud hiljem Zamarise ja Rožkovi tabamiseni.

Zamarist ja Rožkovi on varem korduvalt kriminaalkorras karistatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles