Galerii: Scoutspataljon harjutas Kiltsis Afganistani operatsiooniks

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtul lõppes Kiltsis Läänemaal ja Lintsis Harjumaal järgmisena Afganistani operatsioonile suunduva jalaväekompanii Estcoy-16 koostööõppus Gleipnir.

Gleipniri põhirõhk oli jao- ja rühmatasandi koostööõppel. Tegemist oli esimese suurema õppusega seeriast, mille käigus Scoutspataljoni kaitseväelased harjutavad Afganistani välisoperatsiooni jaoks vajaminevaid oskusi. Estcoy-16 väljaõpe algas eelmise aasta sügisel.

«Möödunud nädala jooksul on kompanii võitlejad palju pingutanud ja oma tegevusega näidanud, et senine väljaõpe on neil hästi omandatud,» ütles Estcoy-16 ülem kapten Meelis Loik. «Me saame üksusena veel erinevaid asju lihvida, kuid kompanii ülemana jään üldise tasemega rahule.»

«Meil seisab ees veel kaks suuremat õppust enne Afganistani lendamist ja nende kestel saab üksus kindlasti enesekindlust juurde ja oma oskusi veelgi täiendada,» lisas ta.

Alates käesoleva nädala algusest harjutasid Estcoy kaitseväelased Afganistanis vajaminevaid oskusi – patrullide läbiviimist, kontrollpunktide loomist ja tegevust nendes, eskortülesandeid ja tegevust isevalmistatud lõhkekehade ohu korral ning nende avastamisel ja käsitlemisel. Gleipniril tegutsesid instruktorite ja kontrollijatena sügisel Afganistanist naasnud kaitseväelased, kes jagasid harjutavatele võitlejatele oma kogemusi ja andsid suuniseid.

Pärast Gleipniri lõppu hakkab Estcoy-16 valmistuma Ida-Virumaal Sirgalas peetavaks õppuseks BAM, mille raames harjutavad kaitseväelased tegutsemist rühma ja kompanii koosseisus, ning sellele järgneb Gungnir Lätis, Adaži polügoonil.

Scoutspataljoni sõidukite kolonnid hakkavad Kiltsist ja Lintsist tagasi Paldiskisse liikuma mööda Vana-Haapsalu maanteed pärast kella kuute õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles