Päästjad koristasid Kuressaares 400 kilo ohtlikku kemikaali

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügimägi..
Prügimägi.. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Täna pärastlõunal korjasid päästjad Kuressaares ebaseaduslikult prügimäelt kokku ligi nelisada kilo naftaleeni, kuna tegemist on ohtliku jäätmega, alustas keskkonnainspektsioon menetlust, et välja selgitada, kuidas aine prügimäele sattus.

Keskkonnainspektsioon sai teate prügimäelt leitud kemikaalist eile hommikul, vahendas Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja.

Täna pärastlõunal korjasid päästjad aine tahked tükid prügimäelt kokku. Koostöös keskkonnainspektsiooniga jätkab homme aine kokkukogumist kohalik omavalitsus. Juba kokku kogutud aine viidi ohtlike jäätmete kogumispunkti.

Naftaleeni on varasematel aegadel kasutatud põllumajanduses ja villatööstuses. Otsene kokkupuude ainega võib põhjustada naha ja silmade põletust. Põlemisel võivad tekkida ärritava toimega või mürgised gaasid. Praegustel tingimustel aine ümbruskonna elanikele otseselt ohtlik ei olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles