Karistamatus kannustab Puiatu kasvandikke mässama

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puiatu Erikool
Puiatu Erikool Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Öösel mässu alustanud Puiatu erikooli poisid olid ka päeval agressiivses meeleolus, karjudes läbi akna roppusi ja visates alla pabereid, kuna peale noomimise ei ole nende suhtes võimalik muid sanktsioone rakendada.

Erikooli juhtide sõnul võib selle kooli kui tingimustele mitte vastava asutuse küll sulgeda, kuid Eesti on väheseid riike Euroopas, kus pole täpselt paigas erikoolide seadusandlus. Puiatus pole psühholoogi ja pedagoogidel puudub võimalus poisse karistada. Nii ka tänase öö juhtumi puhul - mässamise algatajad on küll teada, kuid peale noomimise ei saa neile ühtki rangemat karistust kohaldada, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Praeguseks on kooli jäänud veel 14 kasvandikku, kellest 4-5 peaks peagi lõpetama kooli ja saab seejärel koju, ülejäänud suunatakse Tapa erikooli.

Ometi hakkasid poisid öösel mässama, loopides põlevaid esemeid aknast alla. Mäss kestis umbes pool tundi ning viga keegi ei saanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles