Pentagon: USA suhtub Põhja-Korea ähvardustesse väga tõsiselt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pentagoni esindaja George Little.
Pentagoni esindaja George Little. Foto: SCANPIX

USA suhtub Põhja-Korea uutesse ähvardustesse rünnata USA mandriosa, Hawaiid ja Guamit väga tõsiselt, ütles täna Pentagoni esindaja George Little.

«Kõik põhjakorealaste ähvardused valmistavad meile sügavat muret. Suhtume kõigesse, mida nad ütlevad ja teevad, äärmiselt tõsiselt. Nad peavad lõpetama rahu ähvardamise - see ei tule kellelegi kasuks,» ütles Pentagoni esindaja ajakirjanikele.

Põhja-Korea teatas täna, et on pannud oma strateegilised raketiväed lahinguvalmidusse rünnakuks USA mandriosale, Hawaii saartele, Guami saarele ja Lõuna-Koreale.

«Kõik suurtükiväed, sealhulgas strateegiliste rakettide ja suure tegevusraadiusega suurtükiüksused, seatakse A-kategooria lahinguvalmidusse,» teatas Korea Rahvaarmee väejuhatus avalduses. «Üksused peavad olema valmis ründama kõiki USA sõjaväebaase Aasia-Vaikse ookeani regioonis, sealhulgas USA mandriosas, Hawaiil ja Guamis ning Lõuna-Koreas.»

Eelmisel nädalal ähvardas Põhja-Korea armee võimaliku rünnakuga USA sõjaväebaasidele Jaapanis ja Guamil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles