EKRE aseesimeesteks pürgivad Miljand, Põldaru ja Koitla

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margo Miljand
Margo Miljand Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) aseesimeesteks kandideerivad järgmise nädala lõpus toimuval kongressil erakonna praegune juht Margo Miljand, senine aseesimees Aivar Koitla ning Jõgeva maakonnaühendust juhtiv Raivo Põldaru.

Alates 2011. aasta mai lõpust on varem Rahvaliidu nime kandnud, kuid mullu märtsis Eesti Rahvusliku Liikumisega ühinenud ja nime vahetanud parteid juhtinud Margo Miljand, kes kandideerib kongressil erakonna aseesimeheks. Miljand ütles Postimehele, et kolmele aseesimehe kohale on erakonna maakonnaühendused esitanud ka Põldaru ja Koitla.

Erakonna uueks esimeheks saab tõenäoliselt endine diplomaat, praegu partei juhatusse kuuluv Mart Helme, kes on sellele kohale ainus kandidaat.

Miljand on varem öelnud, et juhivahetus võetakse ette, pidades silmas 2015. aastal toimuvaid riigikogu valimisi. «Uus juht peab minema valimistele oma programmi ja mõtetega ja sellepärast seda kaks aastat enne valimisi tehaksegi,» ütles ta veebruaris ja avaldas veendumust, et järgmises parlamendikoosseisus on erakond taas esindatud.

Konservatiivne Rahvaerakond valib parteile esimehe, aseesimehed, aga ka juhatuse, volikogu, aukohtu ja revisjonikomisjoni uue koosseisu 13. aprillil Tallinnas Mustpeade Majas toimuval kongressil. Kongress peaks ühtlasi kinnitama uue põhikirja ja võtma vastu pöördumise rahvaalgatuse seadustamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles