Prokurör nõudis tapmissüüdistusega mehele pikka vangistust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanglatrellid.
Vanglatrellid. Foto: Reuters / Scanpix

Ühe joomakaaslase tapmises ja teise vigastamises süüdistatava mehe kohtuprotsess jõudis reedel kohtuvaidlusteni, mille käigus nõudis prokurör süüalusele enam kui 11 aasta pikkust vangistust.

Põhja ringkonnaprokuröri Rita Siniväli kinnitusel on 39-aastase Valeri süü kehalises väärkohtlemises ja tapmises tõendatud ja kohus peaks talle mõistma liitkaristuseks 11 ja poole aasta pikkuse vangistuse. Valeri kaitsja leidis seevastu, et tema klient tuleks tapmises õigeks mõista ja kehalise väärkohtlemise eest mõistetav karistus peaks olema selline, mille mees on eeluurimisel juba kandnud.

Kohus langetab otsuse 23. aprillil.

Valeri võttis pärast süüdistuskokkuvõtte avaldamist omaks vaid ühe kannatanu kätega löömist, kuid pussitamist ja tapmist ta eitas.

Kohtueelsel uurimisel kogutud andmeil tekkis Valeril mullu 10. augusti õhtul Keila vallas asuvas korteris tüli kahe tuttavaga, 46-aastase mehega ja aasta vanema naisega, kellega ta oli koos alkoholi tarvitanud.

Süüdistuse järgi ründas Valeri meest kokkupandava noaga, tekitades talle mitmeid kergemaid haavu ja ühe tõsisema rindkerehaava, mille tagajärjel mees sündmuskohal suri. Samuti lõi Valeri ühe korra noaga naist, kes sai kergemalt vigastada.

Politsei pidas Valeri kuriteos kahtlustatavana kinni 13. augustil ja kohus võttis ta prokuröri taotlusel vahi alla.

Tapmise uurimise käigus selgus, et Valerit on alust süüdistada ka ühes varasemas kuriteos, millest polnud politseile teatatud. Nii esitati talle süüdistus selles, et ta lõi 2011. aasta sügisel täpselt tuvastamata kuupäeval sama naist käega näkku ja noaga jalga, tekitades kannatanule kergemaid vigastusi.

Varem viis korda kriminaalkorras karistatud Valerit ootab tapmise ja kehalise väärkohtlemise eest kohtus süüdimõistmisel kuni 15-aastane vangistus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles