SUURE-LÄHTRU JUHTUM Robert Sarv: naist olevat Maroko vanglas pekstud

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Kaitsja tõi välja, et vanglas, kus naine viibib, on ennegi inimõiguste rikkumisi ette tulnud. Fotol olevad Maroko vanglamüürid on illustreerivad.
Kaitsja tõi välja, et vanglas, kus naine viibib, on ennegi inimõiguste rikkumisi ette tulnud. Fotol olevad Maroko vanglamüürid on illustreerivad. Foto: AP/Scanpix

Kaitsja Robert Sarv käis möödunud nädalal Tallinna ringkonnakohtus taotlusega, milles nõudis Suure-Lähtrus imiku tapmises kahtlustatava naise vahi alt vabastamist. Prokuratuur vabastamist ei toeta.

Et Sarvele teadaolevalt on Maroko kinnipidamisasutuses korduvalt naise inimõigusi rikutud, tuleb ta kaitsja hinnangul kiiresti kodumaale tagasi toimetada. Seda enam, et kahtlustatava pere on valmis tema sõnul naise tagasituleku kinni maksma.

Veel ütles Sarv, et naise vahistamine oli ebaseaduslik. Nimelt saadeti tema sõnul kahtlustatavale 27. veebruaril kutse 4. märtsil ülekuulamisele ilmuda. «Kuna ta oli Inglismaal, soovis ta ajapikendust ja ülekuulamise uueks ajaks sai 12. märts.»

«Aga 9. märtsil ta vahistati ja ongi kõik,» ütles Sarv, selgitades, et naise «mahajooksmine» oleks olnud õigustatud siis, kui ta 12. märtsil ülekuulamisele ilmunud ei oleks.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Copy
Tagasi üles