Ühinevad Lüganuse ja Maidla vallad ning Püssi linn

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omavalitsuste ühinemine.
Omavalitsuste ühinemine. Illustratsioon: Pm

Neljapäeval otsustavad Lüganuse ja Maidla valla- ning Püssi linnavolikogud omavalitsuste ühinemise, ühinemisel moodustub pindalalt ja rahvaarvult suuruselt teine vald Ida-Virumaal.

Ühinemisel tekkivas Lüganuse vallas elab 3 388 inimest, mis teeb vallast maakonnakeskuse Jõhvi järel ja Toila ees suuruselt teise valla Ida-Virumaal.

«Ühinemisläbirääkimised on toimunud konstruktiivses koostööle suunatud õhkkonnas, vaidlused on vaieldud ning sihid järgmiseks neljaks aastaks paika pandud,» kinnitab Lüganuse vallavanem Arno Rossmann.

Maidla vallavanema Hardi Murula sõnul jääb ühinemislepinguga kokku lepitud investeeringute teostumisel uuel vallal veel piisav finantsvõimekus, et tagada võimalike suuremate investeeringute omaosalus uuel Euroopa Liidu finantsperioodil aastatel 2014-2020.

«Uus vald on võimeline tagama omafinantseeringut kuni kolme miljoni euro ulatuses, mis võimaldab kaasata tulevikus ligi 10 miljoni euro ulatuses projektivahendeid.»

Moodustuv omavalitsus jääb kahe regionaalse tõmbekeskuse Jõhvi ja Rakvere vahele. Väga oluline on kaastöös riigi ja teiste omavalitsustega tagada inimeste mobiilsus nii töölkäimiseks kui ka erinevate teenuste tarbimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles