Keskerakond jättis peaministri infotunnis küsimusteta

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kell 13 selgub, kas peaministril tuleb täna riigikogus küsimusi oodata või päästavad võimuerakonnad ta välja ja hakkavad ise küsima.
Kell 13 selgub, kas peaministril tuleb täna riigikogus küsimusi oodata või päästavad võimuerakonnad ta välja ja hakkavad ise küsima. Foto: Peeter Langovits

Valitsus saatis täna riigikogu infotundi saadikute küsimustele vastama peaminister Andrus Ansipi, kuid Keskerakond lubas peaministri pingile istuma jätta ja mitte ühtegi küsimust esitada.


Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Vilja Savisaar ütles, et fraktsioon otsustas täna infotunnis mitte esitada peaminister Andrus Ansipile küsimusi, teatab erakonna pressiesindaja.

«Keskerakond on püüdnud riigikogu infotunnis saada peaministrilt vastuseid Eesti riigi jaoks olulistele küsimustele, kuid tema suust on tulnud ainult vastutustundetut juttu,» ütles Savisaar.

Ta lisas, et Ansip on kaotanud usaldusväärsuse juba sel määral, et fraktsioon ei pea vajalikuks talle enam isegi küsimusi esitada.

Savisaare sõnul peaminister ei juhi enam riiki. Keskerakondlaste juhi hinnangul on tegemist otsustusvõimetu poliitikuga, kes laseb Eesti riigil omasoodu üha enam põhja vajuda. «Oleks Eestil peaminister, siis oleks meil opositsioonierakonnana talle kindlasti ka küsimusi,» lisas ta.

Savisaar ütles, et vajalike kiirete ostuste tegemiseks tuleb Ansipil tagasi astuda ning vabastada oma ametikoht mõnele võimekamale poliitikule.

«Kindlasti leidub neid ka koalitsiooni enda sees,» märkis Savisaar.

Eestimaa Roheliste erakonna pressiesindaja sõnul nende erakond ministritele täna ühtegi küsimust ei esita. «Me ei ühine mitte kellegagi, meil lihtsalt ei ole neilt midagi küsida,» lisas ta. 

 Rahvaliidu pressiesindaja teatel pole täna infotunnis arutlusel ühtegi nende teemat ja seetõttu ei ole neil kavas küsimusi esitada. Küsimusele, kas saalis olevad saadikud esitavad peaministrile küsimusi, ei osanud pressiesindaja vastata. Ta kinnitas, et Keskerakond pole neile ettepanekut teinud jätta riigikogusse tulnud peaminister pingile istuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles