Narva hooldekodu ehitushange tekitab kahtlusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hooldekodu
Hooldekodu Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Narva hooldekogu ehituseks korraldatud riigihanke võitja peab kinnitama linnavolikogu, kus kütavad aga kirgi kahtlused hankelepingu kasumlikkusest ja firma omanike seotusest linnajuhtidega.

Läinud neljapäeval tõusid Narva linnavolikogus emotsioonid lakke, kui lisaeelarve arutamise järel asuti kinnitama hooldekodu ruumide rentimise riigihanke tulemusi, kirjutab Äripäev. Täna on teema taas volikogus.

Linnavalitsuse korraldatud riigihanke tulemus ning sõlmitav rendileping seisiski veel volikogu heakskiidu taga. Kuid selgub, et volinikud pole näinud ei hanketingimusi ega ka rendilepingut, lisaks tekitab neis küsimusi võitjafirma Castnix Invest OÜ taust.

Opositsiooni liige Nadežda Sinjakova kindel, et keskerakondlasest volikogu esimees Mihhail Stalnuhhin teab hankekomisjoni liikmena nii Castnix Investi omanikke kui ka neid, kes on tegelikult võitjafirma taga.

Naise sõnul paistavad kogu skeemi tagant linnavoliniku, kohalikuks kuberneriks kutsutava Aleksandr Moissejevi, linnapea endise nõuniku Vadim Orlovi ning nendega seotud isikute kõrvad.

Kindel sissetulek

Skeem on iseenesest lihtne ja lollikindel. Arendaja ehitab linna maale, millele ta on saanud 50 aastaks hoonestusõiguse, eakate hooldekodu, mida linn hakkab rentima, makstes iga kuu üle poole miljoni krooni. Lisaks maksab linn veel kommunaalkulude ja eakate hooldeteenuse eest.

Leping tagab 25 aastaks linnalt püsiva rahavoo, arvestuste järgi kokku 155 miljonit krooni, seega pole arendajal hooldekodu ehitamiseks pangalaenu saamine mingi probleem.

«Linnale on see kasulik tehing, hakkame vähem maksma, kui praegu Narva-Jõesuule selle eest tasume ja saame lisaks 60 protsenti rohkem kohti,» kiitis Stalnuhhin hanget.

Ammu pole Narvas saladuseks, et aastaid liikusid linnahanked ja linnale kuuluv kinnisvara kindla seltskonna kaudu, lisab Äripäev. Piirilinna eelmisel aastal tõsiselt raputanud läbiotsimised linnavalitsuses, linnaametniku pistisekahtlusega kinnipidamine ning mõjuvõimsa linnavoliniku vahi all viibimine ei paista aga sama seltskonna indu kahandavat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles