Terras: Eesti osaleb kindlasti Afganistani jätkumissioonil

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe juhataja Riho Terras ja kaitseminister Urmas Reinsalu.
Kaitseväe juhataja Riho Terras ja kaitseminister Urmas Reinsalu. Foto: Mihkel Maripuu

Kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras teatas pärast osalemist NATO sõjalise komitee istungil, et Eesti osaleb kindlasti Afganistani jätkumissioonil, kuid detailid selles osas selguvad hiljem.

Eile ja täna Brüsselis toimunud istungil arutasid liitlasriikide kaitseväe juhatajad alliansi tegevust pärast 2014. aastat, mil lõpeb rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude sõjaline missioon Afganistanis, vahendas ERR Uudised.

Sõjaline komitee käsitles NATO ja partnerriikide Afganistani edasise tegevuse kava uue väljaõppe- ning toetusmissiooni «Resolute Support» raames ning esitas oma nägemuse Põhja-Atlandi Nõukogule kinnitamiseks.  

«Julgeoleku tagamine Afganistanis peab kohalikele julgeolekujõududele üle minema võimalikult kiirelt ning kindla graafiku alusel, samas peab silmas pidama, et Afganistani üksuste väljaõppe kvaliteet täna ja tulevikus sõltub paljuski NATO ja meie partnerriikide panusest ka pärast 2014. aastat,» ütles Terras.

Ta lisas, et Eesti plaanib selles nii öelda jätkumissioonis osaleda, kuid täpsemad detailid selguvad koostöös liitlastega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles