Politsei kuulutas skandaalse Meelis Kaldalu tagaotsitavaks

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Kaldalu.
Meelis Kaldalu. Foto: Põhja prefektuur

Põhja prefektuuri varavastaste kuritegude talitus otsib taga kriminaalmenetlusest kõrvale hoiduvat 32-aastast Meelis Kaldalu, keda kahtlustatakse arvuti varguses Riigikogu teabekeskuse ruumidest. Kaldalu sai avalikkuses tuntuks tänavu veebruaris, kui ta saabus vabariigi aastapäeva vastuvõtule külalisena ja sattus nn kätlemisskandaali.

Politsei otsib Kaldalu arvutivarguse eest, mille ta pani toime 23. aprillil Riigikogus toimunud avatud uste päeval, lootuses e-hääletamise saladused päevavalgele tuua. Tegelikult arvutis valimisinfot ei olnud, sest see oli mõeldud avalikuks kasutamiseks.

Kuriteos kahtlustatavat meest ei ole seni õnnestunud tema võimalikes elukohtades tabada. Politsei palub kõigil, kes teavad fotol kujutatud mehe asukohta, anda sellest teada politsei telefoninumbritel 612 5447, 53444894 või 110.

Kuritegu uuritakse varguse paragrahvi järgi, milles süüdi mõistmise korral on võimalik karistada rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles