Politsei tabas täna 18 kiirust ületanud Gumball 3000 võistlejat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Soome politsei korjas luksusautode ralli Gumball 3000 võistlejatelt eile ära 20 juhiluba, Eesti politsei tabas täna nende seast 18 kiiruseületajat.

Täna oli politsei seoses Eestit läbiva Gumballi elustiiliralliga väljas tugevdatud jõududega. Lõplikud numbrid selguvad pärast kõigi autode Eestist lahkumist ent kella viiese seisuga taotleb politsei aresti seitsmele kiiruseületajale ning kokku avastati 18 liigsuure kiirusega sõitnud juhti.

PPA korrakaitsepolitseiosakonna juhi Tarmo Miilitsa sõnul oli politsei ürituse põhimarsruutidel väljas tugevdatud jõududega, eelkõige selleks, et tagada kõigi tavaliiklejate ohutus. «Kuigi olime osalejatele korraldaja kaudu andnud eelneva hoiatuse politsei väljasolekust, avastasime paraku ka ohtlikult suuri kiiruseületamisi. Nagu ka tavapäraselt, oli politsei enam kui 40 km/h kiiruseületamiste puhul karm ja taotleb neile karistuseks aresti,» ütles ta.

Positiivse poole pealt tõi Miilits välja hea koostöö ürituse Eestipoolse korraldaja ning naaberriikide politseinikega.

Kiiruseületajatest pooled ületasid lubatud piirkiirust vähemalt 40 km/h. Kõige suurem mõõdetud sõidukiirus oli 189 km/h ning mitmed ka enam kui 170 km/h.

Soomes saavutasid võistlejad kiirusi kuni 205 kilomeetrit tunnis. Juhilubadest ilma jäämine aga võistlejate teekonda ei ohusta, kuna asendusjuhid jätkavad sõitu.

Seitse päeva kestev ralli, mille käigus läbitakse 13 riiki ja 5000 kilomeetrit, sai alguse 19. mail Kopenhaagenis. Helsingist liiguvad autod edasi Riia poole, läbides ka Tallinna. Ralli lõpeb Monacos, kuhu superautod jõuavad vormel-1 GP-etapiks.

Peterburi teed mööda ning osaliselt ka meritsi Helsingist Tallinna jõudvad autod saabuvad Kullassepa tänava kaudu Raekoja platsile alates keskpäevast ning on huvilistele näha mõne tunni jooksul. Seejärel suundutakse mööda Pärnu maanteed üle Ikla piiripunkti Riia poole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles