Protokolli lisalause kirjutanud ekspolitseinik: ma ei mõelnud, et panen toime kuriteo

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Poolteist aastat kestnud protsess Pärnu maakohtus jõudis lõpule järeldusega, et Pärnu politsei endise juhtivametniku Eili Mesipuu näol on tegemist ametiisikuga, kes võltsis dokumenti.

Kohtualune tunnistas, et ta tõepoolest kirjutas pärast seda, kui tunnistaja oli väärteoprotokollile oma allkirja andnud, teksti ridade vahele lause: «Telefoni hoidis ta käes, kuigi käed-vabad süsteem olemas», kirjutab Õhtuleht.

Naine kinnitas, et pole seda lauset välja mõelnud, vaid tal tuli hiljem meelde, et tunnistaja oli need sõnad öelnud: «Kui olin oma töökohta jõudnud, võtsin täiesti suvalise pastaka ja kirjutasin. Sel hetkel ma küll ei mõelnud, et panen toime mingi kuriteo. Ma olen algusest peale öelnud, et see lause on minu kirjutatud.»

Pärnu maakohus karistas Mesipuud 100 päevamäära ehk 2600 euro ulatuses, nagu prokurör oli nõudnud, lisaks sundraha, ekspertiisitasu ja tunnistaja sõidukulud.

Süüdistuse järgi võltsis Mesipuu mullu 29. veebruaril autoroolis mobiiltelefoniga rääkinud naisele koostatud väärteoprotokolli, lisades sinna tunnistaja ütlustele hiljem omalt poolt ühe lause. Mesipuu tunnistas uurimisel enda teo üles ja läks kiirkorras politseipensionile, et mitte kaotada lisapensioni saamise võimalust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles