Ojuland: helistasin sadadele valijatele, aga pettuses pole osalenud

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Ojuland
Kristiina Ojuland Foto: Peeter Langovits

Europarlamendi saadik ja Reformierakonna Lääne-Virumaa piirkonna juht Kristiina Ojuland kinnitas, et tal ei ole oma piirkonnaliikmete e-hääletamise paroolidele juurdepääsu ja manipulatsioonis ta ei osalenud.

Ojuland tunnistas täna intervjuus ERRi raadiouudistele, et poolteist nädalat kestnud valimisperioodi käigus helistas ta ühes oma meeskonnaga sadadele inimestele, kuid pettuses ei osalenud ja mõistab selle hukka.

«Ma küsisin toetust inimestelt, kas nad on valmis minu poolt hääletama ja kas nad tahavad mind toetada,» rääkis Ojuland ja väitis, et sugugi mitte kõik inimesed polnud nõus seda tegema.

«Juurdepääs isikuandmetele on erakonnas väga piiratud inimestel ja mina kahjuks nende hulka ei kuulu, et neid koode kasutada,» märkis Ojuland, kes enda sõnul isegi täpselt ei tea, kuidas erakonna sisevõrku pääsemiseks vajalike koodide saatmine e-mailile käib.

Juurdepääs isikuandmetele on erakonnas väga piiratud inimestel ja mina kahjuks nende hulka ei kuulu, et neid koode kasutada.

«Vaadates seda häälte arvu, mis ma sain, ei peaks mul olema mingit põhjust tegeleda häälte ostmise või sahkerdamisega - ma sain ikkagi erakonnas viienda tulemuse 21 kandidaadist,» lausus Ojuland, kelle sõnul tuleks nüüd siiski kaaluda, kas kutsuda hoopis kokku uus erakonna üldkogu ja valida uus juhatus.

Reformierakonda kuuluv peatselt 90-aastaseks saav Heli Laine Sinijärv osales Reformierakonna juhatuse valimistel e-hääletuse kaudu, ehkki tal ei ole arvutitki, ning vanaproua väitis eile «Aktuaalsele kaamerale», et hääletamiseks küsis temalt telefonitsi nõusolekut Kristiina Ojuland.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles