Ansip: Ojuland tasus petuhääletajate eest ise liikmemaksu

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reformierakonna esimehe, peaminister Andrus Ansipi sõnul on Euroopa Parlamendi liige, erakonna Lääne-Viru maakonnaorganisatsiooni juht Kristiina Ojuland maksnud oma arveldusarvelt liikmemaksu nende inimeste eest, kelle identiteeti on partei sisevalimistel kuritarvitatud.

Ansip ütles Reformierakonna fraktsiooni koosoleku järel ajakirjanikele, et Ojuland on maksnud oma isiklikult arveldusarvelt ära liikmemaksu 39 inimese eest, kelle identiteeti on sisehääletusel kuritarvitatud.

«Esiteks see näitab mulle kindlasti seda, et Kristiina Ojulandile kogu see võõra identiteedi siseveebi hääletusel kasutamine ei saanud sugugi tulla sellise üllatusena, nagu ta seda praegu serveerib. Seda näitab see kindlasti,» lausus ta.

Ansip lisas, et kellegi teise eest liikmemaksu maksmine iseenesest ei ole kuritegu, kuid kui sellele järgneb nende inimeste identiteedi kuritarvitamine, siis see ei ole aktsepteeritav. «Siin on seoseid ikkagi liiga palju selleks, et arvata, et kõik on lihtsalt kuidagi kogemata juhtunud,» märkis ta.

Edasiste sammude kohta ütles Ansip, et kõigepealt tuleb ära oodata töörühma töö tulemused, seejärel aukohtu seisukoht ning alles siis saab erakonna juhatus langetada oma otsused.

Kristiina Ojuland ütles Postimehele, et ta on tõepoolest maksnud erakonna teiste liikmete liikmemaksu. «Ma olen seda terve eelmise nädala rääkinud, et meil on erakonnas kombeks aidata maksta nende inimeste liikmemaksu, kes seda ise ei suuda teha,» lausus Ojuland.

Liikmemaksu tasumine on üks eeldus, et liikmed saaksid sisevalimistel hääletada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles