Martin Kukk: ma tunnen vastutust valimistel juhtunu eest

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Kukk
Martin Kukk Foto: Raigo Pajula / Postimees

Reformierakonna peasekretäri Martin Kuke sõnul tunneb ta vastutust erakonna juhatuse valimistel kordasaadetud valimispettuste pärast, kuid enne järelduste tegemist tuleb ära oodata pettuste uurimiseks loodud töörühma lõppraport.

Vastates küsimusele, kas toimunu eest vastutuse võtmine ja peasekretäri kohalt tagasiastumine on välistatud, ütles Kukk, et «siin maailmas ei ole midagi välistatud.».

Eelmisel nädalal tunnistasid valimispettuste korraldamise üles Reformierakonna kolme maakonnaorganisatsiooni arendusjuhid.  Kukk märkis, et arendusjuhid kuuluvad erakonna struktuuris maakonnaorganisatsiooni alla. «Tõsi, töölepingu olen sõlminud nendega mina,» nentis ta.

Kukk lausus, et esmane ülesanne on välja selgitada, mis täpselt juhtus ja võtta tarvitusele sammud, et midagi sarnast ei juhtuks tulevikus.

Reformierakonna eelmine peasekretär Kristen Michal ütles Postimehele, et tema tunnustab Martin Kuke tegevust pärast pettuste ilmsikstulekut ja peasekretärina käitunuks ta ise samamoodi.

«Pettuste paljastamisel on väga operatiivselt käitutud ja selles Martin Kukel oluline osa. Rikkumistele on reageeritud, neid on asutud kohe uurima ja tuvastama ning jooksvalt on antud väljapoolte infot, mitte üritades asja kuidagi kinni mätsida,» lausus Michal.

Vastates küsimusele Martin Kuke võimaliku tagasiastumise kohta, ütles Michal, et Kukk on oma tööga hästi hakkama saanud.

«Kellelegi pole kahtlust, et rikkumisi ei tellinud erakonna keskkontor. Asjaosalised on ise tunnistanud, et nad on erakonda alt vedanud. Väärtused on erakonnas paigas, Martin Kukk on suutnud õiget joont hoida,» lausus Michal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles