Paet ja Ilves avaldasid kaastunnet Air France´i lennukis olnute lähedastele

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on tehtud eile Rio de Janeiro lennuväljal, kus lennu 447 olnud inimeste sugulased ootasid infot kadunud lennuki kohta.
Pilt on tehtud eile Rio de Janeiro lennuväljal, kus lennu 447 olnud inimeste sugulased ootasid infot kadunud lennuki kohta. Foto: AP / Scanpix

Välisminister Urmas Paet saatis täna kaastundeavalduse Prantsusmaa välisminister Bernard Kouchnerile ja Brasiilia välisminister Celso Luiz Nunes Amorimile 1. juunil Atlandi ookeani kohal, lennul Rio de Janeirost Pariisi kaduma läinud Air France'i reisilennuki tõttu. Oma kaastundeavalduse saatis ka president Toomas Hendrik Ilves.

«Avaldan siirast kaastunnet lennukis viibinute peredele ja nende lähedastele, kõigile, keda ränk lennuõnnetus puudutab,» kirjutas Paet. Minister avaldas lootust, et lähipäevil õnnestub juhtunusse senisest rohkem selgust tuua.

Ka president Ilves avaldas kaastunnet Atlandi ookeani kohal kaduma jäänud lennukis olnute lähedastele.

«Olen leinas, mälestades kõiki lennu AF 447 pardal olnud üle 30 riigi reisijaid ja meeskonnaliikmeid,» ütles president Toomas Hendrik Ilves kaastundeavalduses.

Ilvese sõnul puudutab katastroof Atlandi kohal valusalt  paljusid, ka Eestit. «Kogu Eesti rahva nimel avaldan siirast kaastunnet hukkunute lähedastele ja sõpradele,» seisab pöördumises.

Eesti välisministeeriumile on teada sellele lennule registreerunud Eesti kodaniku nimi, kuid seda ei avalikustata enne tema isiku kontrollimist. Seejärel võtab ministeerium ühendust mehe sugulastega, kes otsustavad, kas soovivad tema nime avalikustada.

Air France'i reisilennuk 228 inimesega pardal kadus 1. juuni hommikul, teel Rio de Janeirost Pariisi. Lennukit otsivad Brasiilia, Hispaania ja Prantsusmaa lennukid.

Täpsustatud andmetel oli lennuki pardal 61 Prantsuse, 58 Brasiilia, 26 Saksa, üheksa Hiina, üheksa Itaalia, kuus Šveitsi, viis Suurbritannia, viis Liibanoni, neli Ungari, kolm Iiri, kolm Norra, kolm Slovaki, kaks Maroko, kaks Poola, kaks Hispaania ja kaks Ameerika Ühendriikide ning üks Argentina, Austria, Belgia, Kanada, Horvaatia, Taani, Hollandi, Eesti, Gambia, Islandi, Filipiinide, Rumeenia, Venemaa, Lõuna-Aafrika Vabariigi, Rootsi ja Türgi elanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles