Vilja Savisaar-Toomast astus Reformierakonda

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilja Savisaar-Toomast
Vilja Savisaar-Toomast Foto: Peeter Langovits / Postimees

Mullu Keskerakonnast lahkunud Euroopa Parlamendi liige Vilja Savisaar-Toomast esitas avalduse, et astuda Reformierakonna liikmeks.

Savisaar-Toomast ütles Reformierakonna teatel, et on hingelt olnud alati liberaal, kes hindab ja austab valikuvabadust nii enda kui teiste puhul, sõltumata soost, vanusest, rahvusest või usutunnistusest. Enda sõnul on ta liberaalsest maailmavaatest juhindunud ka viimased neli aastat oma töös Euroopa Parlamendis, kus kuulub Euroopa Demokraatide ja Liberaalide Liidu fraktsiooni.

Pressiteates kiitis Savisaar-Toomast Reformierakonna tegevust kriisiaastatel, mil tema sõnul näidati suutlikkust majandus sügavast kriisist välja tuua ja viia see jälle tõusuteele. «Selle eest on Eestit tunnustatud ja ka teistele eeskujuks toodud. Muidugi on veel palju teha, et meie riigi edu jõuaks iga inimeseni,» märkis ta ja lisas, et soovib Reformierakonna ridades anda jätkuva panuse Eesti riigi hüvanguks.

Savisaar-Toomast ütles ERRi uudisteportaalile, et temaga on juba räägitud ka võimalusest kandideerida oktoobris toimuvatel kohalikel valimistel Tallinna linnapeaks, kuid otsuse teeb ta alles lähinädalatel.

Keskerakonna võimult tõukamine ei oleks tema sõnul omaette eesmärk. «Kui see nii juhtub, siis on hästi, aga minu eesmärk on parandada Tallinna juhtimist ja oma kodulinna heaks töötada. Ei saa öelda ka, et Tallinnas pole midagi tehtud ja Tallinn pole arenenud, aga ma arvan, et seda saab paremini juhtida ja väga palju on veel teha,» lausus ta.

Reformierakonna sisevalimisskandaalist rääkides avaldas Savisaar-Toomast toetust mõttele kutsuda kokku uus üldkogu, kuid märkis, et seda ei peaks tegema kiirustades, vaid näiteks poole aasta või aasta jooksul.

Täna sai uue hoo sisse ka jutt, nagu kavatseks Savisaar-Toomasti kõrval Reformierakonnaga liituda Tallinna linnavolikokku kuuluv Ain Seppik, kes samuti lahkus eelmise aasta kevadel Keskerakonnast.

Seppik ütles Postimehele, et kohe täna ei kavatse ta Reformierakonnaga ühineda. «Aga mõnel muul päeval? Kes seda teab. Muul päeval on see täiesti võimalik,» lausus ta.

Seppik lisas, et on endiselt liberaalse maailmavaate pooldaja ning kuna Keskerakond on «mõnevõrra muutunud», siis peale Reformierakonna tal rohkem valikuvariante ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles