MTA ja PPA leidsid ühisoperatsioonil uimasteid, salapiiritust ja relvi

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei konfiskeeritud teleskoopnui. Pilt on illustreeriv.
Politsei konfiskeeritud teleskoopnui. Pilt on illustreeriv. Foto: Küllike Rooväli / Postimees

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) ning maksu- ja tolliamet (MTA) avastasid eelmisel nädalal Lõuna- ja Lääne-Eestis korraldatud ühisoperatsioonil uimasteid, salapiiritust ja ebaseaduslikke relvi.

PPA ja MTA viisid ühisoperatsiooni läbi Koidula ja Luhamaa piiripunktis, Valgamaa teedel ning Ikla-Pärnu maanteel MTA. Politseinikud ja tollitöötajad kontrollisid kokku 676 sõidukit.

Neljal päeval kokku oli erinevatesse kontrolltoimingutesse kaasatud nii tolli- kui ka politseiametnikke, samuti kasutati kontrollidel mõlema ametkonna teenistuskoeri. Ametnikud leidsid kontrollide käigus uimasteid, 40 liitrit piiritust, gaasipüstoli ja teleskoopnuia. Samuti puudusid paljudel inimestel reisidokumendid.

MTA teabeosakonna juhataja Tõnis Kuuse sõnul oli ühisoperatsiooni eesmärk tõkestada ja avastada narkootiliste ainete ning lähteainete ebaseaduslikku toimetamist Eestisse. «MTA ja PPA teevad väga tihedat igapäevast koostööd erinevates valdkondades, kuid narkootiliste ja psühhotroopsete ainete ebaseadusliku käitlemise tõkestamine on mõlema ametkonna üks prioriteete,» märkis Kuuse.

PPA piirivalveosakonna teabebüroo juht Inge Lindsaar ütles, et narkokuritegevuse näol on tegemist väga mitmetahulise probleemiga ning sellega edukas võitlemine eeldab nii PPA sees efektiivset ühist tegutsemist kui ka koostööd vahetut piirikontrolli teostavate ametkondade nagu tolli ja piirivalve vahel.

PPA ja MTA kavatsevad korraldada sarnaseid ühisoperatsioone ka tulevikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles