Iga viies politseikadett jääb töökohata

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseikooli kadetid.
Politseikooli kadetid. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Paikuse politseikooli täna lõpetavatest kadettidest jääb esialgu tööta keskmiselt iga viies, sest riigil pole neile piisavalt töökohti pakkuda.




Täna pidulikul aktusel politseikooli diplomi saavast 58 kadetist oli eilseks endale õiguskaitseorganeis töö leidnud 48. Esimest korda ähvardab politseikooli lõpetajaid tööpuudus, sest kokkuhoiu tõttu pole riigil neile esialgu erialast tööd pakkuda.



Põhjus, miks mitu aastat politseitööd õppinud noored kadetid tööturul keerulisse olukorda sattusid, peitub Lõuna ja Lääne prefektuuris, kuhu politseiametil pole neile lihtsalt vabu töökohti pakkuda. Mõlemasse prefektuuri pääseb värsketest lõpetajatest tööle vaid kaks kadetti.



Politseiameti teatel oleks neil võimalus tööle asuda Ida prefektuuri, kuid mitmeid kadette see variant ei rahulda. Ida prefektuur saab tänasest politseikooli lennust endale 19 uut töötajat, Eesti suurim, Põhja prefektuur pakub tööd koguni 23-le politseikooli lõpetajale.



Politseiameti peadirektori Raivo Küüdi sõnul ei maksa kokkuhoiuajal tekkinud uudset olukorda üle dramatiseerida, sest politsei jaoks on kehtiva töölepinguta koolilõpetajad endiselt potentsiaalsed kolleegid.



«See, et neil praegu töölepinguid pole, ei tähenda, et nad oleks politsei jaoks kadunud,» lubas politseiameti peadirektor. «Nad on esimesena meie ootelehel ja kui keegi praegustest politseinikest oma tööst loobub, siis on nad esimesed kandidaadid.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles