Peksjatest kamp rikkus Lemme rannas jaanipeo

Kertu Kula
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peksmine. Pilt on illustratiivne.
Peksmine. Pilt on illustratiivne. Foto: PantherMedia / Scanpix

Jaanipäeva Lemme rannas veetnud inimeste jaaniõhtu rikkus mitmekümneliikmeline seltskond, kes alusetult ettejuhtuvaid peksma hakkas, kaasa arvatud tüdrukuid.

Lemmel jaaniõhtut pidanud noormees kirjeldas, et küsis kelleltki suitsu ja vastuseks anti talle peksa, kirjutab Õhtuleht. Teine pealtnägija aga kirjeldab, kuidas löömamehed läksid võõraste seltskondade juurde alkoholi ja suitsu küsima, kuid vastust ootamata hakati kaklema.

Pealtnägijate sõnul kutsuti korduvalt politsei, kuid patrull tegi platsil esimese kutsumise peale pisikese tiiru, teisel korral tulid politseinikud korra autost välja ja kolmandal korral politsei oli kaklejaid vaid noominud ja öelnud, et nad head lapsed oleksid ning seejärel minema läinud.

Üks pealtnägijatest rääkis veel, kuidas laamendajate kõrval õhtut veetnud keskealiste vene perekondade kannatus lõpuks katkes ja üks pätte korrale kutsuma läks, siis aeti teda aga kambakesi taga ja peksti vaeseomaks ning kõik juhtus patrulli silme all.

Lääne prefektuuri korrakaitsebüroo juhi Kalvi Almoseni sõnul sai politsei 23. juuni õhtul kolm väljakutset ja neile kõigile reageeriti ning hiljem toimetati jaoskonda seitse inimest, kellest kolmele on esitatud kahtlustus kehalist väärkohtlemist käsitleva paragrahvi alusel.

Kolm inimest on kahtlustatavana kinni peetud

Läänemaa prefektuuri politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Hedy Tammeleht ütles Postimehele, et politseile tehti seoses Lemme külas toimuvaga kolm väljakutset ning teise väljakutse ajal tuli inimestelt veel viis teadet sündmuste kohta, kus mainiti kaklemist.

Pressiesindaja sõnul politsei viibimise ajal sündmuskohal ühtegi kaklust ei toimunud, kuid oli näha, et seal oli konflikt aset leidnud, millele reageeriti täiendavate jõudude kaasabil.

Ta lisas, et kohapeal kontrolliti 15 inimese isikuandmeid ning 7 toimetati politseijaoskonda, kelles kolm on kahtlustatavana kinni peetud.

Politsei on praeguseks hetkeks üle kuulanud 4 kannatanut ning alustatud on üks kriminaalmenetlus. Lisaks on välja selgitatud veel kannatanuid, kes lähiajal üle kuulatakse.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles