Eluaegne vang taotleb vabastamist ringkonnakohtult

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju maakohus arutas ka 2013. aasta mais eluaegse vangi Oleg Pjatnitski ennetähtaegset vabastamist. Pjatnitski osales istungil telesilla vahendusel Tallinna vanglast.
Harju maakohus arutas ka 2013. aasta mais eluaegse vangi Oleg Pjatnitski ennetähtaegset vabastamist. Pjatnitski osales istungil telesilla vahendusel Tallinna vanglast. Foto: Andres Haabu / Postimees

Praeguseks 30 aastat vangis istunud eluaegne vang Oleg Pjatnitski taotleb enda vabastamist Tallinna ringkonnakohtult.

Pjatnitski (53) vaidlustas ringkonnakohtus Harju maakohtu mai lõpus tehtud määruse, millega jäeti ta vanglast tingimisi enne tähtaega vabastamata, vahendas ERR uudised.

Maakohus märkis, et Pjatnitski puhul on uue vägivaldse kuriteo toimepanemise tõenäosus järgneva kahe aasta jooksul 30 protsenti ning seksuaalkuriteo toimepanemise tõenäosus järgneva viie aasta jooksul 23-40 protsenti.

«Tema ennetähtaegsel vabanemisel saaks ühiskonna õiglustunne oluliselt riivatud, samuti ei oleks tema vabastamine kooskõlas karistuse mõistmise üldiste eesmärkidega,» leidis kohus.

Seaduse järgi võib eluaegne vang vanglast vabaneda, kui tal on karistusest kantud vähemalt 30 aastat.

Pjatnitski  istub varguse eest vangis alates 1983. aastast, vanglas toimepandud tapmiste eest sai ta 1992. aastal surmanuhtluse. 1993. aastal andis president Lennart Meri talle armu ja Pjatnitski surmanuhtlus asendati eluaegse vangistusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles