Hukkunute arv esimesel poolaastal vähenes veerandi jagu

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TPM

Ebaloomulikul teel hukkunute arv on võrreldes eelmise aasta esimese poolaastaga esialgsetel andmetel 84 inimese ehk veerandi võrra vähenenud.

Selle aasta esimese poolaasta jooksul hukkus ebaloomulikul teel 248 inimest, eelmisel aastal samal perioodil oli hukkunuid 332, teatas riigikantselei.

Valitsuse 2015. aastaks seatud eesmärk – hukkunute arvu vähenemine 480 inimeseni – võib praeguste trendide juures olla täidetav juba sel aastal (eesmärgi saavutamiseks ei tohiks teisel poolaastal hukkunute arv olla üle 232 inimese).

Ebaloomulikul teel hukkunute arv on sel aastal vähenenud narkosurmade (-41 inimest), liiklussurmade (-21), tulesurmade (-15), ründe tagajärjel hukkunute (-13) ning uppumiste (-2) vähenemise tõttu.

Võrreldes eelmise aasta esimese poolaastaga on sel aastal suurenenud enesetappude arv (+8). Tööõnnetuse tagajärjel hukkunute arv on võrreldes eelmise aastaga jäänud samaks: nii sel kui eelmise aasta esimesel poolaastal registreeriti 9 tööõnnetuse tagajärjel hukkunut.

Kõige enam hukkus tänavu esimesel poolaastal inimesi sarnaselt eelmisele aastale enesetapu (kokku 102) ja narkosurma (54) tagajärjel.

Protsentuaalselt on poolaasta võrdluses enim vähenenud liiklussurmade arv (-45 protsenti), millele järgnevad narkosurmade arv (-43 protsenti) ning tulekahjudes ja ründe tagajärgel hukkunute arv (mõlemad -42 protsenti).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles