Piirivalve aitas kolm hättasattunud alust kaldale

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirivalvekaater.
Piirivalvekaater. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Lääne prefektuuri piirivalvurid aitasid nädalavahetusel Lääne- ja Pärnumaal kaldale kolm hättasattunud alust, inimesed vahejuhtumites kannatada ei saanud.

Politsei sai laupäeval kell 14.10 teate, et  Virtsu–Kuivastu laevaliinist lõuna pool on kaatril tekkinud rike. Kaatri pardal oli kolm inimest, inimelud ohus ei olnud, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja.

Sündmusele reageeris Kärdla kordoni toimkond piirivalvekaatriga. Kella 15.40 ajal alustasid piirivalvurid hädas olnud aluse pukseerimist. Kella 17.10 ajal jõudsid hädasolijad Virtsu sadamasse.

Eile julgestas piirivalve mootorpaat Muhu Väina regatti. Kella 17.30 ajal palus üks purjejahi meeskond piirivalve abi, sest jahi spinnaker oli masti otsa kinni jäänud ja alusega ei saa enam liikuda. Piirivalve pukseeris jahi sadamasse.  

Eile kell 14.15 nägi Pärnu kordoni toimkond patrullis olles Pärnu jõel kesklinna silla juures ankrus kaatrit, milles oli viis inimest. Kohapeal selgus, et kaatri mootor ei käivitunud enam. Piirivalve pukseeris aluse jahisadamasse.

Eile kell 3.50 sal politsei teate, et piirivalve abi vajatakse Pärnu jõel. Sündmusele reageeris Pärnu kordoni toimkond. Sündmuskohale jõudes selgus, et abi enam ei vajata, paadis olnud seltskond ning paat olid omal jõul kaldale jõudnud.

Eile kell 1.05 ajal sai Lääne häirekeskus teate, et Pärnumaal Kabli külas Lemmerannas on nähtud kahte punakat raketti. Sündmusele reageerisid Pärnu kordoni patrull ja piirivalve alus. Pärnu kordoni toimkond küsitles rannas olevaid inimesi, kuid keegi ei olnud rakette näinud. Piirivalvealus kontrollis merel, kuid hädasolijaid ei tuvastatud. Piirivalve lõpetas otsingud kell 3.35.

Piirirežiimi eeskirja järgi on keelatud punaste signaalrakettide kasutamine piirivalve tegevuspiirkonnas, mis külgneb territoriaal- ja sisemerega ning Peipsi järve, Lämmijärve ja Pihkva järvega. Karistusseadustiku alusel võib punase signaalraketi ebaseadusliku laskmise eest karistada kuni saja trahviühiku ehk 400 euro suuruse trahvi või arestiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles