Valitsus muutis kodakondsuseksami korra paindlikumaks

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodakondsuseksamiks ettevalmistavad kursused Tallinnas.
Kodakondsuseksamiks ettevalmistavad kursused Tallinnas. Foto: Raigo Pajula / Postimees

Valitsus muutis täna kodakondsuseksami korra paindlikumaks, muu hulgas tekib võimalus sooritada kodakondsuseksam elektrooniliselt.

Uue määruse järgi määrab kodakondsuseksamit korraldav asutus eksamite toimumise aja ja koha ning eksameid ei pea enam kõikides eksamipunktides läbi viima üheaegselt. Lisaks tekib võimalus sooritada eksam elektrooniliselt, teatas valitsuse pressiesindaja.

Samuti ei ole enam eksami sooritamise hindamiseks vaja moodustada komisjoni. Edaspidi sisestatakse eksamil antud vastused infosüsteemi, mis arvutab õigete vastuste põhjal kokku eksami tulemuse.

Valitsus viis määrus kooskõlla ka põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse sättega, mille kohaselt alates ei toimu sügisel algavast õppeaastast põhiseaduse ja kodakondsuse seaduse tundmise eksami sooritamine gümnaasiumi ühiskonnaõpetuse riigieksami lisana.

Eesti keele eksami ja eesti keele tasemeeksami ühitamise tingimused ning eksami läbiviimise kord näevad ette, et eksameid korraldab riiklik eksami-ja kvalifikatsioonikeskus. Uus määrus näeb ette, et eksameid võib korraldada riigi sihtasutus, kellega on vastav haldusleping sõlmitud. Praegu on leping sõlmitud SA Innovega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles