Eesti kodanik jäi Norras vahele 210 kilogrammi uimastiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellised näevad välja khati kimbud
Sellised näevad välja khati kimbud Foto: Maksu- ja tolliamet

Politsei pidas täna Norras kinni Eesti kodaniku, kelle auto pagasiruumist leiti vähemalt 210 kilogrammi khati narkovõrseid, vahendab uudisteagentuur NTB.

Rootsi numbrimärkidega autot juhtinud 22-aastane Eesti kodanik rääkis politseile, et ta pidi narkoaine toimetama ühte Oslo lähedal asuvasse bensiinijaama.

Norra tolli andmetel on seal tänavu kuue kuuga kinni peetud 6,5 tonni khati, mida on üle 50 protsendi rohkem kui mullu samal ajal.

Khat (Catha edulis) on looduses kasvas põõsakujuline taim, mille peenemaid oksi ja lehti näritakse värskelt. Need sisaldavad kesknärvisüsteemi ergutavaid aineid. Üldergutava toimega khat sarnaneb mõju poolest amfetamiiniga ja tekitab ka samamoodi sõltuvust.

Khat on Aafrikas ja Araabia poolsaarel populaarne narkootikum, selle lehtede närimine on Etioopias, Jeemenis ja Somaalias traditsiooniline sotsiaalse suhtlemise osa, mida tehakse seltskonnas tundide kaupa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles